SEO szakértő blog

A Copyscape használata a keresőoptimalizálásban

copyscape (1)

A Copyscape egy népszerű online szolgáltatás, amelyet elsősorban szöveges tartalmak egyediségének vizsgálatára használnak. A keresőoptimalizálás szempontjából a használata elengedhetetlen lehet azoknak, akik szeretnék biztosítani weboldaluk tartalmának eredetiségét és ezzel javítani online láthatóságukat. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a Copyscape hogyan segíthet az SEO tevékenységek során.

Duplikációk felfedezése és egyéb előnyök

A keresőmotorok, mint a Google, hátrányosan ítélhetik meg és alacsonyabb rangsorolást adhatnak azoknak az oldalaknak, amelyek másolt vagy nagymértékben átfedő tartalmat publikálnak. A Copyscape lehetővé teszi a webmesterek és a SEO szakértők számára, hogy ellenőrizzék weboldalaik tartalmát és azonosítsák a potenciális duplikációkat. Ezáltal javítható a weboldal egyedisége, ami közvetlenül hozzájárul az SEO teljesítmény javulásához.

A Copyscape nem csak a saját weboldalak tartalmának ellenőrzésére használható, hanem arra is, hogy felfedezzük, ha a versenytársak másolják a mi egyedi tartalmunkat. Ennek felismerése lehetővé teszi, hogy lépéseket tegyünk a jogosulatlan tartalomhasználat ellen, így megőrizhetjük weboldalunk keresőoptimalizálási értékét és piaci pozícióját.

Amikor a Copyscape felfedi, hogy más weboldalak használják a saját tartalmunkat, lehetőség nyílik arra, hogy kapcsolatba lépjünk ezekkel az oldalakkal. Kérhetjük, hogy adjanak hozzá releváns linkeket a mi oldalunkra, amelyek hivatkoznak az eredeti tartalomra. Ez a linképítési stratégia nemcsak hogy növeli a weboldal hitelességét, de az SEO szempontjából is előnyös, mivel a bejövő linkek jelentősen javítják a weboldal rangsorolását.

Ennek a duplikáció ellenőrző szolgáltatásnak a segítségével rendszeresen ellenőrizhetjük, hogy a weboldal tartalma még mindig egyedi-e. Az internet folyamatosan változik, és ami egykor egyedi volt, az idővel kevésbé lesz az, különösen, ha a tartalom népszerű. A rendszeres ellenőrzések segítenek abban, hogy frissen tartsuk a tartalmat, ami szintén kedvezően hat az SEO-ra.

Természetesen a Copyscape használata betekintést nyújthat a tartalmi stratégia hatékonyságába is. Ha gyakran találkozunk a tartalmaink duplikációjával, ez arra utalhat, hogy stratégiánkat meg kell változtatni annak érdekében, hogy továbbra is egyedi és releváns maradhassunk a célközönség számára.

A Copyscape weboldala itt érhető el. A duplikációk ellenőrzéséhez regisztráció szükséges, majd fel kell tölteni a számlánkat és utána keresésenként néhány centbe kerül a szolgáltatás.

így néz ki a Copyscape működés közben
így néz ki a Copyscape működés közben

Készítette: Császár Viktor SEO szakértő

2011 óta foglalkozom keresőoptimalizálással, szakterületem a SEO tanácsadás, a weboldalak technikai és on-site elemzése, a linképítés és a tartalommarketing. Magyarországon szinte egyedülálló módon komoly tapasztalatom van a Google helyi SEO (Google Cégprofil) területén is.

Megjegyzés írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük